«Хочеш бути продвинутим – завітай до бібліотеки»

Літо - це , перш за все канікули, пора ігор, веселощів, невимушеного спілкування, нових знайомств та пізнання нового.
8 червня 2015 року для юних читачів у міській бібліотеці для дітей відбулося відкриття ЛІТНІХ ЧИТАНЬ «Літо, книга, я – друзі!». Свято відкриття розпочали флеш-мобом «Хочеш бути продвинутим – завітай до бібліотеки»

Усім книголюбам, яким від 5 до 14 років протягом канікул пропонується дізнатись багато нового за допомогою книжково-ілюстративних виставок, виставок нової літератури, різних ігор, найвеселіших і захоплюючих вікторин, пізнавальних подорожей. У червні кожен охочий читайлик отримає індивідуальний буклет - літні завдання. А у вересні відбудеться свято читачів та підсумки лініх читань, де кращі отримають заохочувальні призи.

/Files/images/IMG_5472.JPG /Files/images/IMG_5505.JPG


«Веселимося, граємо, літечко вітаємо»


Щороку 1 червня, в перший день літа, відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.
У міській дитячій бібліотеці свято дитинства « Веселимося, граємо, літечко вітаємо» відбувалося протягом 3 та 4 червня. На свято завітали вихованці літніх пришкільних таборів «Струмочок» та «Сонечко». В ці прекрасні, світлі літні дні серед розваг для дітей було організовано: казкову вікторину « Чарівна скарбничка казок», де діти в пізнавально – ігровій формі вчились бути активними, добрими, вірити в добро, мир, і, звичайно ж, в дружбу, вікторина принесла масу позитивних емоцій . На подвір’ї бібліотеки діти грали в рухливі ігри та просто спілкувалися. Діти мали можливість цікаво та весело провести свій вільний час.

/Files/images/IMG_5318.JPG /Files/images/IMG_5393.JPG


Пам`ять нетлінна і вічна

Пам`ять… Вона втілюється не тільки в бронзі, вона живе у душах людей, у спогадах про ті, уже далекі, але до болю тривожні роки війни.

У 2014 році Хмельницька обласна бібліотека для дітей ім.. Т.Г.Шевченка організувала проект «Війні немає забуття», присвячений 70-й річниці визволення України від нацистських окупантів. В рамках проекту була створена рукописна книга пам`яті. Цьогоріч з січня по травень проходить обласний тур книги-пам`яті по бібліотеках для дітей області. Читачі-діти бібліотек є учасниками створення книги-пам`яті. Долучилася до проекту і Нетішинська міська бібліотека для дітей.

16 квітня працівники бібліотеки організували презентацію обласної рукописної книги-пам`яті «Війні немає забуття». Автором спогадів в Нетішинській міській бібліотеці для дітей стала жителька села Новий Кривин Славутського р-ну, учасник німецько-радянської війни, яка була вивезена на примусові роботи до Німеччини, Галина Іванівна Чирва. Спогади записав її правнук, учень НВК Віктор Шевченко.

Презентацію провела Олена Матвійчук, зі спогадами Галини Іванівни всіх ознайомила Лілія Пилипчук. Галина Іванівна, незважаючи на свій поважний вік, виступила перед присутніми та розповіла про свого батька, який воював на фронті. На захід були запрошені учнів 8-Б класу ЗОШ №1 (кл. кер. Нижня Л), ветерани Другої світової війни – Г.І. Чирва, Н.Я. Пилипчук, Д.І. Мельник, Н.М. Родіонов. Виступив голова ради міської організації ветеранів Петро Іванович Шелепало. Чудовою родзинкою свята став виступ народного аматорського хору «Журавка» (керівник – Л. Живага, концертмейстер – В. Трофімов). На завершення ветеранів пригостили запашним чаєм і солодощами.

Працівники бібліотеки щиро дякують нашим ветеранам, які незважаючи на свій вік знайшли силу та час завітати до бібліотеки. А також щиро дякують за допомогу в організації заходу голові ради ветеранів П. Шелепалу, керівник хору ветеранів війни та праці «Журавка» Л. Живазі, директору міського Палацу культури С. Кириленко та Л. Самковській, доньці ветерана війни Г.І.Чирви.

/Files/images/IMG_0081.JPG /Files/images/IMG_0146.JPG /Files/images/IMG_0093.JPG /Files/images/IMG_0161.JPG


Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання

Щорічно, в останній тиждень березня, у бібліотеках України для дітей та для юнацтва проходить Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання. З метою заохочення дітей до читання та книг.

Початок цій чудовій традиції було покладено майже 70 років тому. У Незалежній Україні тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22 лютого 1993 року, а з 2009 року він отримав назву Всеукраїнського.

Свято книги - це відкриття нових імен в літературі, участь у різноманітних заходах, які сприяють творчому відпочинку та змістовному дозвіллі дітей.

Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання проходив цього рокуз 18 по 24 березня. Розпочався він з літературно-мистецького свята «Я вибирала долю собі сама…», яке було присвячене 85-річчю від дня народження української поетеси Ліни Костенко. Знайомлячи присутніх із життєвим і творчим шляхом Ліни Костенко, ведучі намагалися передати мужність, патріотизм, високу духовність поетеси. Нескореність Ліни Костенко перед тоталітаризмом – це її людський подвиг. Залишаючись нескореною, вона зберігала не тільки власну честь і гідність, а й честь і гідність рідної літератури.

На святі були присутні учні ЗОШ №2. Звучали вірші автора у виконанні працівників бібліотек та юних читачів. Виконавцям вдалося передати силу поезій, які оживали і проявлялися несподіваними гранями. Кожен розумів, Ліна Костенко пропускає через себе ввесь світ.

Протягом тижня в бібліотеках пройшло ще багато цікавих заходів: дні дитячої періодики, віртуальні мандрівки, онлайн-подорожі, перегляди літератури, прес-калейдоскопи, виставки нових видань та акції «Подаруй бібліотеці книгу» і «Приведи друга до бібліотеки».

Кiлькiсть переглядiв: 910

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.